Međunarodna kvalifikacijska utakmica u daljinskom jahanju, Šamorin, Slovačka

U subotu, 5.6.2021. u Šamorinu, Slovačka održala se međunarodna kvalifikacijska utakmica u daljinskom jahanju na kojoj su nastupile juniorke Konjičkog kluba Vinia koje su ujedno bile i jedine predstavnice Hrvatske na ovom natjecanju.

Na natjecanju Masters Energy Cup u poznatom sportskom centru X Bionic Sphere sudjelovalo je preko 40 natjecatelja iz različitih zemalja na utakmicama CEI3*160 km, CEI2*120 km, CEI1*100 km u juniorskim i seniorskim kategorijama.

Juniorke KK Vinia Iris Baljak&Mabrouk Mohar, Stela Baljak&Princ Ibn Hawi, Katharina Maillinger&Shagya Tango sudjelovale su na svojoj prvoj međunarodnoj utakmici duljine CEI1* 100 km.

U juniorskoj kategoriji Iris Baljak&Mabrouk Mohar, sa prosječnom brzinom 16,64 km/h najbrže su otrčali stazu te pobijedili i osvojili zlato u juniorskoj kategoriji.

Nažalost, Katharina Maillinger&Tango kao i Stela Baljak&Princ nisu uspjele završiti utakmicu. Utakmica se odvijala po izuzetno teškim vremenskim uvjetima uz visoke temperature i sparinu te gotovo 50% jahaćih parova nije uspjelo završiti utakmice.

Jahačima KK Vinia slijedi priprema za nadolazeće 3. kolo Croatia kupa i Prvenstvo Hrvatske u daljinskom jahanju koje je na rasporedu 19.6. u Garčinu kod Slavonskog broda.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
PODIJELI S PRIJATELJIMA!