PRVENSTVO HRVATSKE U BADMINTONU U11, U13, U17 I VETERANI 45+

Nakon duge pauze i neodržavanja prvenstva Hrvatske prošle godine, 18. i 19. 09. 2021. u dvorani u Čakovcu održano je prvenstvo Hrvatske za 2021. godinu. Nažalost nastupilo je malo natjecatelja u svim konkurencijama, a neke se nisu ni odigrale jer nije bilo dovoljno prijava. Kao i kod većine klubova i nas je pogodila nemogućnost treniranja te su igrači nastupali s jako malim brojem treninga pa su klubovi koji su imali mogućnost dužeg treniranja osvojili većinu medalja. Nadamo se da više neće biti zatvaranja dvorana jer ovo bilo žalosno za gledati. Većina djece je odustala i svi klubovi moraju kretati ispočetka i stvarati nove generacije badmintonaša te pokušati animirati djecu koja su odustala da se vrate!
U subotu, 18. 09. 2021. održano je natjecanje za U13 i U17, a za badminton klub Bjelovar nastupili su Marija Komljenović, Iva Aušperger, Tessa Komljenović i Fran Čanić.
Marija i Iva nastupile su u konkurenciji do 13 godina. U singlu Marija K. pobijedila je u prvom kolu igračicu iz Novske, a u četvrtfinalu izgubila je od prve nositeljice i pobjednice u toj konkurenciji Ranie Vindiš ( BK V. Gorica ). U parovima Marija i Iva nisu imale sreće u ždrijebu te su u prvom kolu igrale i izgubile protiv Ranie Vindiš i Marte Dvornik koje su osvojile naslov u ženskim parovima.
U konkurenciji do 17 godina nastupili su Tessa Komljenović i Fran Čanić.
Tessa je igrala u starijoj konkurenciji gdje je nastupilo pet igračica. Igrala je protiv Jelene Buchberger koja je sve iznenadila i senzacionalna je pobjednica u seniorskoj konkurenciji. Tessa je izgubila sve mečeve, ali s obzirom na netreniranje i jače protivnice ovim natjecanjem stekla je puno iskustva i potrebnu motivaciju za treniranjem kako bi pokušala dostići neke od ovih djevojčica. U mix su Fran i Tessa nastupili prvi put i izgubili u prvom kolu.
Fran Čanić igrao je sve tri konkurencije. U singlu je u prvom kolu pobjedio Matiju Đerija iz BK Međimurje, a u četvrtfinalu izgubio od drugog nositelja Marka Janičića ( BK Dubrovnik ) koji je na kraju osvojio drugo mjesto.
U muškim parovima FRAN je u paru s Ivanom Kuklom ( BK Novska ) osvojio TREĆE mjesto i brončanu medalju!!

U nedjelju, 19. 09. 2021. igrali su U11 i Veterani.
IVA AUŠPERGER nastupila je u singlu gdje je nastupilo pet igračica. Iva je ostvarila dvije pobjede i osvojila TREĆE mjesto i brončanu medalju. Da je bilo više mogućnosti za treniranje vjerujemo da bi plasman bio još bolji. Nadamo se da ćemo redovito trenirati i da nećemo više morati kretati sve ispočetka.
Prvi put za badminton klub Bjelovar nastupili su i igrači u veteranskoj konkurenciji! Bez obzira što su izgubili u prvom kolu, čestitamo Josipu Slivaru i Marinu Filipcu na prvom službenom natjecanju. Dečki su se borili, ali sa par treninga nije ni moglo puno bolje.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
PODIJELI S PRIJATELJIMA!