PARA BADMINTON U BJELOVARU

Badminton klub Bjelovar prvi u Hrvatskoj pokrenuo je para badminton!

Prije nekoliko dana, predsjednik BK Bjelovar, razgovarao je s predsjednikom Hrvatskog badmintonskog Saveza (HBS) Ratkom Galjerom i predsjednikom Hrvatskog paraolimpijskog odbora ( PO) Ratkom Kovačićem o toj temi.

Na temelju tog razgovora potpisan je ugovor o međusobnoj suradnji HBS – a i HPO – a s ciljem pokretanja para badmintona na način da se ne otvaraju novi para badminton klubovi već da se u postojećim badminton klubovima pokrene para badminton. Tako je pokrenut prvi para badminton u Hrvatskoj unutar Badminton kluba Bjelovar.

U Hrvatskoj trenutno nema para badmintonaša osim Josipa Slivara koji trenira u klubu BK Bjelovar u dvorani I. OŠ Bjelovar. Važno je napomenuti da osim Josipa u klubu treniraju i djeca i osobe s teškoćama Adriana Krog, Leonardo Šantić i Filip Mlinar.

Cilj BK Bjelovara je nastupiti na turniru u para badmintonu, ali u Hrvatskoj trenutno nema takvih mogućnosti stoga smo odlučili nastupiti na međunarodnom turniru u Španjolskoj. To je jedini međunarodni turnir u Europi trenutno jer su ostali otkazani zbog situacije s COVIDOM 19.

Podršku ovom projektu dali su HBS, HPO i Grad Bjelovar, a razgovor je nastavljen u smjeru nekih novih projekata za pomoć badmintonu općenito, para badmintonašima i osobama s teškoćama.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
PODIJELI S PRIJATELJIMA!