Finale Croatia kupa u daljinskom jahanju

U subotu, 24.9.22. na zagrebačkom hipodromu održano je posljednje 6. kolo, a ujedno i Finale Croatia kupa u daljinskom jahanju na kojem je sudjelovalo 7 jahaćih parova KK Vinia koji su u svim kategorijama osvojili odličja.
Na utakmici CEN 1* 80 km u kategoriji juniora, 1. mjesto osvojile su Eva Jurković&Salina dok su na utakmici B 60 km 1. mjesto osvojili Iris Baljak&Mabrouk Mohar, a na istoj duljini staze 2. mjesto Stela Baljak&Yum de Galeon.
Na utakmici A 40 km u juniorskoj kategoriji 2. mjesto osvojili su Dominik Jus&Dihaj dok su u seniorskoj kategoriji 2. mjesto osvojili Ivan Vodogažec& Said.
Na istoj dužini staze Laura Šapić&Melek u ulozi mentora plasirale su se na 6. mjesto dok Lucija Delić&Ameera nisu završile utakmicu.
Na ovom posljednjem kolu Croatia kupa, KK Vinia osvojio je ekipno 1. mjesto s ukupno osvojenih 3030 bodova. Ova utakmica bila je četvrta ove sezone na kojoj je ekipa KK Vinia proglašena najboljom.
Obzirom da je ovo bilo posljednje natjecanje Croatia kupa ove godine, dodijeljene su nagrade za ukupni plasman sezone gdje su Stela Baljak& Yum de Galeon osvojile 3. mjesto u kategoriji juniora.
KK Vinia sa ukupno osvojenih 16.093 boda već drugu godinu za redom proglašen je najboljim hrvatskim klubom u daljinskom jahanju uz rekordan broj bodova u povijesti daljinskog jahanja.
Ovim rezultatom KK Vinia premašio je vlastiti prošlogodišnji rekord kada je osvojio 14.340 bodova te je za čak 8.609 bodova ispred drugoplasiranog konjičkog kluba u ukupnom poretku Croatia kupa.
Nakon više nego uspješne natjecateljske sezone u Hrvatskoj, dio jahača i konja ide na zasluženu pauzu dok se dio jahača KK Vinia priprema se za još nekoliko međunarodnih kvalifikacijskih utakmica koje su na rasporedu već slijedeći mjesec.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
PODIJELI S PRIJATELJIMA!