Posljednji pozdrav Zvonimiru Ivekoviću

S tugom u srcu javljamo tužnu vijest da nas je u 87. godini života napustio doajen bjelovarske atletike Zvonimir Iveković. Zvonko je rođen 1935. godine u Bjelovaru i svima je dobro poznat kao atletski djelatnik. Svoju atletsku karijeru započeo je u Bjelovaru, a nastavio u osječkoj Slavoniji da bi je završio u Zagrebačkom atletskom klubu Dinamo. 1980. godine jedan je od osnivača Atletskog kluba Bjelovar i od tada obavlja dužnost trenera punih 39 godina. Na nekoliko međunarodnih atletskih prvenstava bio je voditelj Hrvatske atletske reprezentacije. 1995. proglašen je za najboljeg atletskog trenera Hrvatske. Obnašao je razne dužnosti u Atletskom savezu Hrvatske, a u dva navrata bio je predsjednik Natjecateljske komisije, predsjednik Stručne komisije, a bio je i jedan od osnivača te dugogodišnji predsjednik Hrvatske atletske lige sjever. Također je bio osnivač prvog trim kabineta u Hrvatskoj.

Nabrajati bismo mogli u nedogled, ali funkcije padaju u zaborav dok u sjećanju ostaje slika Zvonka Ivekovića, velikog čovjeka i prijatelja, zaljubljenika u sport i atletiku, predanog atletskog djelatnika i na tome mu veliko hvala!

Posljednji ispraćaj dragog Zvonka bit će u četvrtak, 5. siječnja 2023. u 13h na groblju Sv. Andrije (Staro groblje) u Bjelovaru.

Počivao u miru!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
PODIJELI S PRIJATELJIMA!