HPD Bilogora – Nedjelja na Stankovom vrhu

Ježići su ove nedjelje hodali “po domaćem terenu”, na svojoj Bilogori su se po sunčanom i vedrom danu došetali do najvišeg vrha Bilogore, Stankovog vrha na 309 m.

Na izletu se okupilo 72 planinara, od kojih 32 Ježića (djece). Iz Bjelovara se ovaj put krenulo autima, u dugačkoj koloni koja je migoljila podravskim selima, sve do Draganovca, od kuda se krenulo na stazu.

Sve planinare je Polakovim putem po Bilogori poveo Ivan Želipski – Čupo. Na početku kolone mu je društvo radio koprivnički planinar Zvonko koji je putem ispričao kako su stazu – Polakov put osmislili koprivnički planinari Barica i Zvonko Polak, koji su nakon ideje za stazu uredili i markirali veći dio planinarskih putova, očistili prolaz kroz mladu šumu, usjekli put na strmom usponu na Petrovu goru, napravili mostove preko potočića i markirali oba puta uz pomoć još nekih planinara.

Stankov vrh je bio na otprilike polovici planirane rute, na njemu je uređeno nekoliko klupa i tamo se odmorilo, nešto pojelo, zasladilo, a da je bilo više vremena možda bi netko malo i zadrijemao jer je sunce ugodno grijalo.

U povratku su mali i veliki planinari svratili do planinarske kuće Anin vrh, o kojoj je naš kolega planinar Zvonko ispričao još jednu zanimljivost; to je kuća koju je planinarskom društvu darovala Branka Vrabec, za koju je ostavila i određena novčana sredstva da se uredi i obnovi, i koja je željela da se kuća nazove po njenoj sestri Ani Vrabec.

Nakon polusatnog odmora kod planinarske kuće, krenulo se na završni dio 16-tak kilometara dugačke šumske šetnje, putem se čula i pokoja žalopojka o bolnim nogama, ali svi su sretno stigli do mjesta s kojeg se prije nekoliko sati krenulo u hodačku avanturu.

Inače, današnji izlet na Stankov vrh dodatno je bio “začinjen” foto-igrom za Ježiće, za koju su dobili papirić s foto-zadacima, u kojoj su mogli/trebali fotografirati nekoliko fotografija na zadane teme, npr. uslikati nešto žute boje, uslikati neku životinju, biljku, itd. Galerija malih fotografa biti će objavljena na Facebook stranici Ježića.

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
PODIJELI S PRIJATELJIMA!