Finale Croatia kupa u daljinskom jahanju

Najljepši završetak sezone za Konjički klub Vinia – treću godinu zaredom pobjednik Finala Croatia kupa te proglašen najboljim hrvatskih klubom u daljinskom jahanju🏆

U subotu, 14.10. u Barbanu u organizaciji KK Istra, održalo se posljednje kolo Croatia kupa u daljinskom jahanju te Prvenstvo Hrvatske za mlade konje na kojem je sudjelovalo preko 30 jahaćih parova iz Hrvatske, Slovenije i Italije.

Na ovom kolu Croatia kupa sudjelovalo je 6 jahaćih parova KK Vinia i to; Nina Vlahović&Midnight Rain na utakmici D 25 km te plasman na 2. mjesto.

Na utakmici A 50 km; Tia Mandarić&Hiron uz osvojeno 1. mjesto, Ivana Perak& Djogan osvojeno 2. mjesto te Nina Doričić& Zenta koje na žalost nisu završile utakmicu.

Na utakmici B 64 km sudjelovale su Eva Jurković&Salina uz plasman na 3. mjesto te Paula Janda&Nanook koji su se plasirali na 7.mjesto.

Na ovom kolu KK Vinia osvojio je 1999 bodova te je ekipno osvojio 3. mjesto.

Ova utakmica bila je je i finale sezone 2023. te je u ukupnom poretku Croatia kupa u kategoriji juniora Eva Jurković osvojila 3. mjesto dok se među prvih dvanaest nalaze i Iris Baljak, Paula Janda, Ivana Perak i Tia Mandarić (od ukupno 47 jahaćih parova).

KK Vinia sa ukupno osvojenih 15.983,50 bodova pobjednik je Croatia kupa u 2023. sa čak 5.014 bodova prednosti pred drugoplasiranim. U 7 kola Croatia kupa, jahači KK Vinia osvojili su čak 4 puta 1. mjesto, jednom 2. i dva puta 3. mjesto.

Valja se podsjetiti da je ovo već treća godina zaredom kako je KK Vinia najbolji klub u daljinskom jahanju. Za jahače i konje KK Vinia slijedi mala pauza a već sredinom studenog počinju pripreme za nadolazeću sezonu međunarodnih natjecanja koja starta u ožujku.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
PODIJELI S PRIJATELJIMA!