Hrvatski kup u badmintonu – 1. krug

U subotu, 09.03.2024. u Bjelovaru je prvi put organizirano službeno natjecanje u badmintonu. Odigran je prvi krug Hrvatskog kupa za uzarste U11, U15 i U19.

Prije početka natjecanja održana je svečana podjela medalja za prošlogodišnje pobjednike Hrvatskog kupa.

U najmlađoj konkurenciji do 11 godina ( oletarci) Tia Rakovčan osvojila je 3. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji. U paru s Larom Čaloš iz Osijeka dijeli prvo mjesto i osvaja zlatnu medalju.

Iva Aušperger i Nika Sabolović kod djevojčica do 13 godina dijele treće mjesto i osvojile su brončanu medalju.

U 1. krugu Hrvatskog kupa nastupilo je i četiri igrača iz Badminton kluba Bjelovar.

Lora Kalem u svom prvom službenom nastupu kod djevojčica do 11 godina završila je natjecanje na sedmom mjestu.

U konkurenciji do 15 godina najbolji plasman ostvarila je Iva Aaušperger koja izborila četvrto mjesto, a u parovima s Marijom Komljenović 5. mjesto. Marija je u pojedinačnoj konkurenciji završila na 11 mjestu. Nika Sabolović izborila je deveto mjesto pojedinačno i u paru sa spličankom Marietom Andramak 6. mjesto.

U nedjelju, 10.09.2023. u Zagrebu u dvorani Sutinska vrela održan je 1. krug za U 13 i U 17.

Kod dječaka do 13 godina Dino Kilić izborio je 7. mjesto.

Tia Rakovčan kod djevojčica do 13 godina osvojila je jedinu našu medalju i to srebrnu u parovima s Larom Čaloš iz Osijeka. U pojedinačnoj konkurenciji osvojila je peto mjesto. Lucija Alebić završila je na sedmom mjestu.

U konkurenciji do 17 godina Jurica Dvornik završio je na 17. mjestu pojedinačno, a u paru s Dinom Draganićem iz BK Zagreb Maksimir 7. mjesto. Kod djevojaka Nika Lazić osvojila je 6. mjesto i Anja Aušperger 13. mjesto. U parovima Anja je s Petrom Maras iz BK Flex ZG osvojila 4. mjesto.

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
PODIJELI S PRIJATELJIMA!