Veliki uspjeh na 1. kolu Croatia kupa za jahače KK Vinia – 3 zlata i 1 srebro i ekipno 2. mjesto

U subotu, 09.03.2024. u Poreču u organizaciji Konjičkog kluba Spirit održano je 1. kolo Croatia kupa u daljinskom jahanju a na kojem je nastupilo 27 jahaćih parova iz Hrvatske.

Vremenska prognoza od samog starta nije išla na ruku jahačima jer su kiša i vjetar otežali uvjete na stazi a što se i odrazilo na neke jahaće parove. Konjički klub Vinia nastupio je sa 6 jahaćih parova i unatoč lošim uvjetima jahači su sjajno odradili utakmicu i polučili odlične rezultate. Na najdužoj stazi CEN1* 81 km u kategoriji seniora 1. mjesto osvojili su Ivan Vodogažec&Nanook dok su u juniorskoj kategoriji na istoj duljini staze pobijedile Stela Baljak&Yum de Galeon. Na utakmici A 40 km u kategoriji juniora 1. su bile Eva Jurković&Salina dok je 2. mjesto pripalo Nini Vlahović&Rain. Na žalost Ivana Perak&Djogan i Tia Mandarić&Hiron nisu u zadanom vremenu uspjeli završiti utakmicu te su diskvalificirane.

Nagradu Best Condition za najbolje stanje konja na ovom natjecanji osvojio je Nanook a ekipa KK Vinia osvojila je 2. mjesto.

Sjajan početak sezone za naše jahače i pripreme za međunarodnu utakmicu koja slijedi početkom travnja u slovačkom Šamorinu, te 2. kolo Croatia kupa koje je na rasporedu 20.03.2024. u Đurđevcu.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
PODIJELI S PRIJATELJIMA!