11. DRŽAVNO PRVENSTVO GLUHIH U ELEKTRONSKOM PIKADO

U Sesvetama, 06.04.2024. održano je 11. Državno prvenstvo gluhih u elektronskom pikadu. Sustav natjecanja u disciplini HIGH Score za ekipno i pojedinačno M+Ž. Sudjelovalo je 9 ženskih ekipa i 11 muških ekipa. Kod žena i muških sudjelovala je naša bjelovarska ekipa. Kod žena najbolja ekipa je bila Marjan iz Splita, druga je ekipa iz Siska i treća je ekipa iz Pule, a naša bjelovarska ženska ekipa nije imala sreće u natjecanju i završile su na devetom mjestu. Kod bjelovarskih ekipa su igrale: Ivanka Čengić, Ljiljana Filipović, Ivana Mihalic i Vesna Jagarinec.

Kod muških u vrlo zanimljivoj i neizvjesnoj igri do kraja natjecanja nije se znalo koja će ekipa biti prvak. Nova Gradiška je u finišu bila superiorna i osvojila naslov prvaka Hrvatske u elektroničkom pikadu ekipno za gluhe, a drugo mjesto je osvojila Pula i treće mjesto po prvi puta SUG BILOGORA iz Bjelovara.

Ovo je bio najveći uspjeh za bjelovarsku ekipu na Državnom prvenstvu gluhih u elektronskom pikadu. U sastavu muških ekipa igrali su: Petar Rajić, Stevo Filipović, Marino Berta, Deni Herbut, Đuro Major i Branko Lovreković.

U pojedinačno za žene najbolja je Kijara Vrljić – Silent Zagreb, a druga je Irena Premužić – Polet Varaždin, treća je Merzeta Perak – Sisak, naše bjelovarčanke Ivanka Čengić 16. mjesto, Ljiljana Filipović 29. mjesto, Vesna Jagarinec 32. mjesto i Ivana Mihalic 49. mjesto od 52 prijavljenih igračica.

Pojedinačno za muške najbolji je Dimitrije Kolarić – Polet Varaždin, drugi je Zdravko Radić – Pula i treći je Nikola Markaj – Nova Gradiška. Od bjelovarskih igrača Stevo Filipović zauzeo je 5. mjesto, Deni Herbut 12. mjesto, Marino Berta 18. mjesto, Đuro Major 24. mjesto, Petar Rajić 38. mjesto i Branko Lovreković 47. mjesto od 56 prijavljenih igrača.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
PODIJELI S PRIJATELJIMA!